De wereld is groot. Met elkaar kun je bruggen slaan.

Gabriella Esselbrugge

Duizendpoot. Eigenaresse van de Dames van de Jonge Hotel in Giethoorn. Eigenaresse van communicatie en adviesbureau voor regionale projecten: buro DRIE. Startte onlangs een Nederlands restaurant in China.

6 juni 2016 Leestijd 12

Expeditieleden aan het woord over hun rol en bevindingen die ze hebben opgedaan tijdens hun reis.

“Ik ben niet specifiek betrokken bij een project. Ik zit wel regelmatig bij brainstormsessies, vanuit Toerisme en Innovatie. En mijn klanten komen vaak voor een zakelijk motief naar Europa. Dan informeer ik hen over de kansen in Europa en onze regio.”


Gabriella Esselbrugge werd door Suzan Massier benaderd om aan te sluiten bij de regionomie. Gezien haar innovatieve manier van werken en haar toeristische ondernemingen in Giethoorn en China, kwam er gelijk een logische verbinding met de expeditie Toerisme.

“Aandacht voor je regio is het belangrijkste. We moeten samen werkgelegenheid creëren, zodat mensen hier blijven wonen. Je moet zorgen dat je een regio bent waar dynamiek in zit. De wereld is groot. Je moet met elkaar bruggen slaan, en een beter vestigingsklimaat creëren voor nieuwe bedrijven. Mijn voorouders hebben ook in deze regio gewoond, en ik wil deze regio ook voor nieuwe generaties beschikbaar houden. Dat het nog steeds leuk is. Niet alleen vanwege winst, maar ook om maatschappelijk belang.”

Gabriella moedigt constant mensen aan om cross over te denken. “Dit geeft over het algemeen heel toffe uitkomsten. We zijn ontzettend goed in het bedenken van plannen. Dat is ook belangrijk. Maar uiteindelijk plannen waarmaken, dat is een ander verhaal. Gewoon doen in plaats van nadenken. Zo kreeg ik vorig jaar december de vraag of ik een restaurant in China wilde openen, in april is het open gegaan. Dat kan ook hier. In onze regio. Dat is een kans die we hebben en kunnen benutten vanuit de regionomie. Zorgen dat je het met elkaar doet.”