We bouwen de brug terwijl we eroverheen lopen. Van plank tot plank. Eigentijds en zonder vaste structuren.

Anton Hassing

Anton Hassing is – geboren – expeditieleider Toerisme. “Ik heb een achtergrond in horeca en recreatie.”

6 juni 2016 Leestijd 12

Expeditieleden aan het woord over hun rol en bevindingen die ze hebben opgedaan tijdens hun reis.

“Mensen faciliteren om tot geweldige ideeën te komen. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar willen we daar tijd en geld voor vrijmaken? In de regionomie dus wel. Ik word daar blij van. Dat miste ik al jaren. Regionomie biedt de kans om elkaar te vinden.”


Horeca en recreatie. Werken op de momenten dat mensen het het meest naar hun zin hebben. “Dat levert mooie projecten op. Neem het Geyt Bier. Maar er zijn ook ‘moeilijkere’ projecten. Monitoren wat er gebeurt in het gebied. Van waar gaan toeristen waar naartoe? We onderzoeken hoe lang mensen blijven in een gebied. Of een bepaalde plek overbezet is in een bepaalde periode. Dat doen we ook. Daar ben ik trots op. Hebben we ook nodig.”

“Waar wij naar op zoek zijn, is dat het leuk moet blijven. Dat het speels blijft, spannend. We werken nu met mensen die jarenlang projectmatig werken. Vaak gebeuren dingen keurig projectmatig, afgebakend. Maar het zou ook leuk zijn om eens losbandig te zijn, creatief, buiten de lijntjes. Niet alleen projectmatig, maar ook in je eigen gedrag.”

“Ik ben er trots op dat er zoveel mensen zijn die er tijd in steken. Soms eigenbelang, maar vaak ook niet. Zo bijzonder. Zonder dat duidelijk is wat je gaat doen. En dat je dat gewoon gaat doen. We bouwen de brug terwijl we eroverheen lopen. Van plank tot plank. Eigentijds en zonder vaste structuren. De kunst is nu om niet in oude structuren terug te vallen. Dat past niet binnen het halen van resultaat…”