Tribal 10. Benut de kracht van de groep.

Team Tribal 10

Arjan Herskamp, Liesbeth Kingma, Judith Veldhuis, Ron Stegers

2 maart 2017 Leestijd 12

Tribal 10 is een nieuwerwetse gilde, ook wel tribe genoemd, waarin zp’ers (zelfstandig professionals) uit dezelfde sector verenigd zijn. Door samen te werken kunnen zp’ers samen grotere opdrachten aannemen en taken uit handen geven zodat ze zichzelf kunnen focussen op waar ze goed in zijn.

Liesbeth’s droom voor de regio is om mensen te inspireren om via Tribal 10 hun professie en creativiteit in te zetten in de regio. ‘Zp’ers hebben een passie en professie. Vaak lukt het niet om voldoende bezig te zijn met hun professie, omdat ze druk zijn met het regelen van zaken eromheen. Wanneer zp’ers durven en willen samenwerken, kunnen ze volop bezig zijn met hun passie en kunnen ze taken waar ze minder goed in zijn uitbesteden. Zo zullen ze sneller hun doel bereiken, werken ze met plezier, worden de opbrengsten hoger en is er meer ruimte voor ontwikkeling.’


Veel zp’ers zijn geïnteresseerd in Tribal 10. Zij vinden het alleen moeilijk om aan te haken, omdat het niet heel concreet is wat Tribal 10 doet. Daarom is Tribal 10 gestart met een kleine tribe die bestaat uit twee à drie personen. Ze wisselen ideeën en ervaringen uit en organiseren trainingen.

Een coöperatie met verschillende niveaus

Momenteel is Tribal 10 bezig om een coöperatie in een cafetaria vorm op te zetten in verschillende niveaus. Zo kunnen zp’ers zich aansluiten in kleine teams met verschillende niveaus en wordt het concreet waar ze lid van worden. Zo kun je bijvoorbeeld al lid worden voor alleen de samenwerking met gelijkgestemden. Een niveau hoger is wanneer je ook een vaste plek hebt om bij elkaar te komen met bijvoorbeeld flexplekken en nog een niveau hoger is als je ook verzekerd bent met een broodfonds. Natuurlijk verschillen de kosten per niveau wel, maar zo betalen zp’ers voor iets waar ze ook echt wat aan hebben.

Enthousiast?

Wil jij graag meedenken over de visie en het doel van Tribal 10? Dan verwelkomen we je graag in het ambitieteam van  Tribal 10! Of ben jij een enthousiaste zp’er die meer wil weten over Tribal 10? Mail naar liesbeth@tribal10.nl en Liesbeth neemt contact met je op.

Voor de oprichting van de coöperatie is Tribal 10 nog op zoek naar een investeerder en iemand die een inspirerende locatie te huur heeft. Ben of ken jij een investeerder of verhuurder? Mail dan naar liesbeth@tribal10.nl