De regionomie wordt van iedereen met de Regionomie Academie

Marianne Algera

Leert het liefst elke dag. Is volop bezig in de regio met het ontwikkelen van projecten die toekomst hebben binnen de regionomie.

6 juni 2016 Leestijd 12

Expeditieleden aan het woord over hun rol en bevindingen die ze hebben opgedaan tijdens hun reis.

“Vanuit persoonlijke drive ben ik aangesloten bij de expeditie Onderwijs. Ik vind het zelf heel erg mooi om te leren. Met studies bezig zijn geeft energie. Het helpt bij je persoonlijke ontwikkeling, het helpt je collega’s, je organisatie waar je werkt… En uiteindelijk je regio.”


De energie van Marianne Algera is tomeloos. “Ik krijg er energie van andere mensen iets te leren, maar ook om van ze te leren. Ik kan ook veel bijdragen aan de projecten en die rol pak ik graag. Meestal werk ik vanuit het aandachtsgebied communicatie en marketing mee bij de projecten, maar ook als procesbegeleider. Als ik merk dat een team ergens tegenaan loopt, dan roep ik iedereen bij elkaar om te zoeken waar de energie wel zit en waar we ons het beste op kunnen richten.”

Ik krijg er energie van andere mensen iets te leren, maar ook om van ze te leren.

Marianne verbindt. “De Regionomie Academie is zo’n project waar ik graag de verbindende rol pak. Met dit project zijn we intern begonnen en willen we nu verbinden met buiten. Leren gaat dan sneller. Samen met Djoeska Lammers, Ondernemend Leren, Meindert Jan Oostland, Regio Leren, en Hans van Velzen, Boom regionale uitgevers, willen we een bundeling maken onder de noemer Regionomie Academie. Ook Schouwburg Ogterop praat sinds kort mee, over colleges rondom cultuur en kunst.” “De bank kan op allerlei manieren faciliteren, niet alleen financieel. We kunnen buitenstaanders samenbrengen binnen de bank. Bundelen, omdat er al zoveel initiatieven in de regio zijn. We willen iedereen in z’n kracht laten, waardoor de verbinding versterkt wordt. De regionomie wordt van iedereen. Met de academie krijgt de regionomie extra lading, je kunt ook leren in de regionomie, op allerlei verschillende fronten, zowel persoonlijke, bij bedrijven en de regio.”