De regionomie is een andere manier van vertellen dat je dichtbij bent

Ton Loman

Kersvers lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Directeur van Agrifirm. Inwoner van Meppel en sterk verbonden met de regio van de bank.

6 juni 2016 Leestijd 12

Tips, inzichten, adviezen en trucs van de beste mensen uit en van buiten de regio.

“Ik ben in april dit jaar gestart als commissaris bij de bank en eigenlijk gelijk ingestapt in de regionomie. Ik vind het heel inspirerend! Wat de bank allemaal doet en allemaal kan…”


“Het is een perfect voorbeeld om te laten zien hoe we de link met de regio op een goede manier naar voren brengen.” Ton Loman viel als nieuw lid van de Raad van Commissarissen met zijn neus in de boter.

Dat regionomie ertoe doet, is voor Loman helder als glas. “De regionomie is eigenlijk een vertaling van de rol die de bank wil spelen in haar regio. We willen de bank nog zichtbaarder krijgen en het netwerk van de bank nog meer laten aansluiten. Van binnen naar buiten. Eerst via de mensen die binnen de bank werken, via hen moeten we contacten uitbouwen. Als tweede de ledenraad, die breed vertegenwoordigd is binnen de regio, waarin een goede klantweerspiegeling is te vinden. Hen moeten we blijven verbinden met
de regio.”

“Als commissaris probeer ik de verbinding te maken vanuit mijn eigen netwerk in het krachtige economische netwerk van de regio. De regionomie is een andere manier van vertellen dat je heel erg dichtbij de mensen, de maatschappij en de economische activiteiten staat. Als bank kunnen we hierin gemakkelijk een rol spelen, door initiatieven te stimuleren of te financieren. Door verbindingen te leggen. Al dat soort zaken doet een regionaal gewortelde bank. Dat is een daadwerkelijke verschil ten opzichte van andere banken. De Rabobank is tot in de haarvaten van de regio vertegenwoordigd, en ként ook haar haarvaten.”