Ik hoop dat de regionomie iets structureels blijft

Jos van der Helm

Vanaf het begin aangehaakt bij de regionomie. Was expeditieleider Innovatie, nu deelnemer Chinaport.

6 juni 2016 Leestijd 12

Expeditieleden aan het woord over hun rol en bevindingen die ze hebben opgedaan tijdens hun reis.

Jos van der Helm is vanaf de oriëntatiefase al bij de regionomie betrokken. Nadat de expeditieteams waren opgezet, mocht hij als expeditieleider Innovatie aan de slag. “In het begin was het heel spannend. Het was onzeker welke kant het op ging. Klanten gingen met elkaar brainstormen, en uiteindelijk zijn er een paar heel goede ideeën tot stand gekomen. Totaal verschillend, maar wel innovatief.”


Tijdens zijn rol als expeditieleider merkte hij dat het soms nog best lastig was om van idee naar uitvoering te komen. “Daar werd het bij sommige projecten nog wel even spannend. Wie gaat er nu wat doen? Het is heel belangrijk om die slag te maken.”

Jos is van mening dat als mensen elkaar leren kennen, ze meer zaken gaan doen met elkaar. “Je gaat toch sneller iets met iemand organiseren die je kent. Daardoor groeit de kans dat er onderlinge handel ontstaat. Ik hoop dat de regionomie iets structureels blijft. Geen jaarproject, maar dat mensen hier over tien jaar nog steeds heel actief mee zijn. En dat deze manier van (net)werken misschien wel de standaard wordt.”